Keuzehulp

Terug naar Justis.nl

Aanvraag Verklaring Omtrent het Gedrag

Uw situatie

Wat is uw situatie? Maak een keuze:
U kunt kiezen voor de optie ‘ik ben een burger’.
Ja, dit kan. Als u staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP), kunt u uw VOG schriftelijk aanvragen bij de afdeling Burger-/Publiekzaken van de gemeente waar u staat ingeschreven.
Meer informatie over Aanvragen via de gemeente

Als u niet staat ingeschreven in de BRP, kunt u uw VOG rechtstreeks bij Justis aanvragen.
Meer informatie over Aanvragen via JustisUw code

Heeft u een aanvraagcode voor de VOG ontvangen van Justis op uw e-mailadres?
U heeft een mail van Justis ontvangen met daarin een aanvraagcode, omdat uw werkgever of organisatie uw VOG aanvraag al voor u heeft klaargezet.
De aanvraagcode bestaat uit 8 tekens en bevat (hoofd)letters en cijfers.
Organisaties kunnen ervoor kiezen de volledige VOG-aanvraag digitaal voor u  klaar te zetten. U ontvangt in dat geval een e-mail met een code. Daarmee kunt u de aanvraag controleren en vervolgens indienen. Vraag uw organisatie of uw persoonlijke VOG-aanvraag volledig is klaargezet.


Inloggen DigiD

Heeft u de aanvraagcode bij de hand? Dan kunt u nu met uw DigiD inloggen en uw VOG aanvragen. De kosten voor een VOG bedragen € 33,85. Dit bedrag kunt u alleen via iDeal betalen.


Uw aanvraag

Wilt u een VOG-aanvraag klaarzetten voor een (toekomstige) werknemer van uw organisatie? Of wilt u een VOG voor rechtspersonen (bedrijven/organisaties) aanvragen?
Maak een keuze.
Met een VOG RP kunnen bedrijven of stichtingen hun integriteit tonen aan partners, bedrijven en overheden. De VOG RP kan bijvoorbeeld nodig zijn bij het afsluiten van een contract of om lid te worden van een brancheorganisatie.
U heeft eHerkenning (een middel waarmee bedrijven en organisaties zich online kunnen identificeren) nodig om te kunnen inloggen. Daarnaast heeft u de naam en het e-mailadres van uw medewerker nodig.


Inloggen eHerkenning

Om een VOG-RP digitaal aan te vragen heeft u eHerkenning nodig. De kosten voor het aanvragen van de VOG RP zijn  207. Dit bedrag kunt u alleen via iDeal betalen.

Inloggen eHerkenning

Om een VOG-aanvraag digitaal klaar te zetten voor een werknemer heeft u eHerkenning nodig. 

Nadat u bent ingelogd moet u (eenmalig) de gegevens van uw organisatie invullen en een screeningsprofiel selecteren. Vervolgens vult u de gegevens van de werknemer in. Hierna is de aanvraag klaargezet.


Uw aanvraag

Uw werkgever/organisatie heeft u verzocht uw VOG zelf digitaal aan te vragen. Dat kan op twee manieren. Maak hieronder een keuze.

Twijfelt u? Uw werkgever/organisatie kan u vertellen welke optie u moet kiezen.

?
X
Ik vul alle aanvraaggegevens zelf in.
?
X
Ik vul alle aanvraaggegevens zelf in.
Ik selecteer de naam van mijn werkgever/organisatie en het vaste profiel dat voor mij van toepassing is. De overige informatie is al vooraf bepaald en ingevuld door mijn werkgever/organisatie.

Let op! U kunt alleen deze optie kiezen als uw organisatie/werkgever de aanvraagkenmerken van uw aanvraag al heeft vastgesteld. Slechts enkele werkgevers/organisaties doen dit.


Uw checklist

Let op! Om een VOG aan te vragen heeft u de onderstaande gegevens nodig.  U kunt deze opvragen bij  uw werkgever/organisatie. Mogelijk heeft de organisatie de gegevens al aan u verstrekt via een aanvraaginstructie .
?
X
Alle bedrijven die zijn ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel hebben een uniek KvK-nummer. Dit nummer bestaat uit 8 cijfers.
Stuur dit lijstje naar mijn e-mailadres (optioneel)
De e-mail is verzonden

Inloggen DigiD

Log in met DigiD om uw VOG-aanvraag te vervolgen. Hou de bovenstaande gegevens bij de hand. De kosten voor een VOG bedragen € 33,85. Dit bedrag kunt u alleen via iDeal betalen.


Inloggen DigiD

Log in met DigiD om uw VOG-aanvraag  via een vast profiel te vervolgen. U kunt uw aanvraag vervolgen door via Digid in te loggen.
De kosten voor een VOG bedragen € 33,85. Dit bedrag kunt u alleen via iDeal betalen.
page_property_lastmodifieddate_text: 15-05-2019

+31 (0)88 - 998 22 00
Elke werkdag bereikbaar tussen 9:00 en 17:00 uur.

Er wordt gewacht op het ophalen van de gegevens. Een ogenblik alstublieft.