Keuzehulp

Terug naar Justis.nl

Aanvraag Verklaring Omtrent het Gedrag

Uw situatie

Wat is uw situatie? maak uw keuze:
U kunt kiezen voor de optie ‘ik ben een burger’.
Als u staat ingeschreven in het BRP (Basisregistratie Personen), dan kunt u uw VOG aanvraag schriftelijk indienen bij de afdeling Burger-/Publiekzaken van de gemeente waar u staat ingeschreven.
Meer informatie vindt u op: https://www.justis.nl/producten/vog/vog-aanvragen/aanvragen-via-de-gemeente.aspx

Als u niet staat ingeschreven in het BRP dan kunt u uw VOG aanvraag rechtstreeks bij Justis indienen.
Meer informatie vindt u op:
https://www.justis.nl/producten/vog/vog-aanvragen/aanvragen-via-justis.aspx


Uw code

Heeft u een aanvraagcode voor de VOG ontvangen van Justis op uw e-mailadres?
U heeft een mail van Justis ontvangen met daarin een aanvraagcode, omdat uw werkgever of organisatie uw VOG aanvraag al voor u heeft klaargezet.
De aanvraagcode bestaat uit 8 tekens en bevat (hoofd)letters en cijfers.
U ontvangt uw aanvraagcode per e-mail. Heeft u geen e-mail ontvangen, neem dan contact op met uw werkgever of de organisatie die de VOG van u verlangt.


Inloggen DigiD

Heeft u de aanvraagcode bij de hand? Dan kunt u nu met uw DigiD inloggen en uw VOG aanvragen. De kosten voor een VOG bedragen € 33,85. Dit bedrag kunt u alleen via iDeal betalen.

Uw aanvraag

Wilt u een VOG-aanvraag klaarzetten voor een (toekomstige) werknemer van uw organisatie? Of wilt u een VOG voor rechtspersonen (bedrijven/organisaties) aanvragen?
Maak een keuze.
Met een VOG RP kunnen bedrijven of stichtingen hun integriteit tonen aan partners, bedrijven en overheden. De VOG RP kan bijvoorbeeld nodig zijn bij het afsluiten van een contract of om lid te worden van een brancheorganisatie.
U heeft eHerkenning (een middel waarmee bedrijven en organisaties zich online kunnen identificeren) nodig om te kunnen inloggen. Daarnaast heeft u de naam en het e-mailadres van uw medewerker nodig.


Inloggen eHerkenning

Om een VOG-RP digitaal aan te vragen heeft u eHerkenning nodig. De kosten voor het aanvragen van de VOG RP zijn  207. Dit bedrag kunt u alleen via iDeal betalen.

Inloggen eHerkenning

Om een VOG-aanvraag digitaal klaar te zetten voor een werknemer heeft u eHerkenning nodig. 

Nadat u bent ingelogd moet u (eenmalig) de gegevens van uw organisatie invullen en een screeningsprofiel selecteren. Vervolgens vult u de gegevens van de werknemer in. Hierna is de aanvraag klaargezet.

Uw aanvraag

Uw werkgever/organisatie heeft u verzocht uw VOG aanvraag zelf digitaal in te dienen. Dat kan op twee manieren. Maak hieronder een keuze.

Twijfelt u? Uw werkgever/organisatie kan u vertellen welke optie u moet kiezen.

?
X
Ik vul het volledige aanvraagformulier zelf in.
?
X
Ik vul het volledige aanvraagformulier zelf in.
Ik selecteer in het aanvraagformulier alleen de naam van mijn werkgever/organisatie en het doel van mijn aanvraag. De overige informatie is al vooraf bepaald en ingevuld door mijn werkgever/organisatie.

Let op! U kunt alleen deze optie kiezen als uw organisatie/werkgever de aanvraagkenmerken van uw aanvraag al heeft vastgesteld. Slechts enkele werkgevers/organisaties doen dit.


Uw checklist

Let op! Om het formulier in te kunnen vullen heeft u de volgende gegevens nodig. U kunt deze opvragen bij uw werkgever/organisatie. 
?
X
Een KvK-nummer is een reeks van acht cijfers die een bedrijf krijgt als het zich inschrijft in het handelsregister.
?
X
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Stuur dit lijstje naar mijn e-mailadres (optioneel)
De e-mail is verzonden

Inloggen DigiD

U kunt nu met DigiD inloggen en uw VOG aanvragen. Hou de bovenstaande gegevens bij de hand. De kosten voor een VOG bedragen € 33,85. Dit bedrag kunt u alleen via iDeal betalen.


Inloggen DigiD

U gaat nu uw VOG aanvragen via een vast screeningsprofiel. U kunt uw aanvraag vervolgen door via Digid in te loggen.
De kosten voor een VOG bedragen € 33,85. Dit bedrag kunt u alleen via iDeal betalen.
page_property_lastmodifieddate_text: 02-03-2020

+31 (0)88 - 998 22 00
Elke werkdag bereikbaar tussen 9:00 en 17:00 uur.

Er wordt gewacht op het ophalen van de gegevens. Een ogenblik alstublieft.